Semoga Farhana 'Aqilah dapat menghabiskan pelajarannya dalam masa 3 tahun. Dan grad pada tahun 2020. Ameen
17 Ogos 2017

Dec 23, 2012

Misi Berjaya !


Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim, saya ingin mengumumkan bahawa gadis bernama Farhana 'Aqilah telah pun pokai dengan hanya seringgit dalam dompetnya...... kuang3. 

Gila lah aku ni. Hahaha. Bila aku dah cakap aku nak sesuatu, mesti aku akan dapatkan punya. Sesiapa yang nak tau aku berkenan nak beli apa, sila rujuk kepada post sebelum ini ---->  Masa Untuk Shopping 

Maka, beberapa hari selepas post tersebut di-publish, aku dengan gigih telah order novel secara online dan telah menyebabkan duitku terbazir begitu sahaja. *sigh* Ini serius. Tak payah lah beli buku online ni. Buang duit je sebab bayaran post lagi apa semua. Kalau beli kat pesta buku, konfirm dah dapat diskaun. Mengapa ini terjadi kepada diriku?!!! ARGH!!!

Okay. Over pulak aku. So, inilah bukunya....jengjengjeng





Mesti korang blur je pasal buku yang aku beli ni kan? Hahaha. Sukati aku lah. Duit aku. Kau sebok pasaipa?

Hahaha. Annoying gila aku ni. Maaf maaf. 

Pastu duit yang lebih-lebih tu aku buat beli 2 pasang baju dengan long skirt. Maaf tak boleh tunjuk gambar baju disini. Tak rasmi lagi tau. Tak boleh tak boleh. Hahaha. 

Then, disebabkan hubungan rapat aku dengan cuti sekolah bakal over, moleklah kiranya aku membuat dua post sekaligus. Kuang3

Sebenarnya sebelum duit-duit aku dicuit atau di-cu-bits membeli belah barang di atas, aku dah guna dah pun buat membeli tiket wayang. Hohoho






Soleha yang comel tetapi malu untuk wajahnya disiarkan di sini. Hokhok. Pada mulanya, terdapat beberapa komplikasi. Kan Paiez kan? Hahaha

Pastu nasib baik hari tu jugak settle, petang tu jugak turun Teluk Intan untuk tengok Life Of Pi.  Maka bermula lah alkisah kami berempat tengok wayang buat pertama kali bersama-sama. Aku, Soleha, Paiez dengan Hazim. Diorang ni classmates kat sekolah rendah dulu. Baru sekarang lepak sesama. Entah hape hape. 

Paiez, belum start apa lagi dah keluar panggung. Sengal. Dengan aku terjerit bila nampak Richard Parker tetibe keluar screen. Freeze satu panggung terdengar jeritan aku yang mencapai oktaf tertinggi. Muehehe.

Best la jugak sebab movie tu, belum pape lagi dah buat kitorang gelak-gelak. Best. Sumpah best. Memandangkan itu juga kali pertama dan terakhir aku lepak dengan member masa cuti. Maka, cuti aku lengkap. Kuang3

Till then, assalammualaikum :)

2 comments:

  1. untunglaaaaaa boleh tengok wayang, sini wayang pun tiga dari sini tau. jauh nak mamp! tapi baguslah jugak aku tak membazirkan duit. hikhik. nak pinjam skirt labuh!!!!! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Dia suruh kau study lebih la tu. Hakhak. Pinjam? Kau dengan kaklong sama je. Suka nak pinjam baju aku. Hahaha. Sukati kau lah. Ada je dalam almari aku tu.

      Delete

Feel free to comment :)

.