Semoga Farhana 'Aqilah dapat menghabiskan pelajarannya dalam masa 3 tahun. Dan grad pada tahun 2020. Ameen
17 Ogos 2017

Mar 31, 2013

Hadiah Terbaik Ending


Bangun-bangun je terus teringat domo yang Zack bagi semalam. Hiks. Tapi, benda tu kena tinggalkan kat rumah. Yelah, mana boleh bawak patung ke hostel.

Sepanjang perjalanan ke sekolah, aku berbalas mesej dengan Zack. Tak pernah sebelum ni aku melekat dengan phone. Rasanya, parents aku pun dah perasan. Tapi, takpelah. Bukan selalu. Lagipun, Zack balik hostel dia hari ni jugak.

   Sampai je kat hostel, aku sempat mendengar suara Zack buat kali yang terakhir melalui corong telefon. Wasiat-wasiat terakhir kuberi kepada Zack. Kot-kot lepas ni tak boleh contact dah. Kot-kot la. Tapi, kalau boleh, nak contact hingga akhir hayat gitu. 

   Barang dah habis angkut masuk dorm. Phone pula selamat diberi kepada Puan Ayu merangkap mamaku yang cantik menawan. Well, aku kan budak baik. 

   Sampai sahaja di dorm, ramai insan yang mengucapkan selamat sempena hari lahir aku. Ada juga yang tidak mengatakan apa-apa tapi, aku yakin mereka sudah post di facebook. Aku je yang tak bukak. Ternampak member dorm aku di katil. Teringat perbualan sebelum cuti raya haritu...

   "Effy, aku nak hadiah hari lahir aku lepas raya boleh?"

   "Hmm. Kau nak apa? Tapi aku tak janji lah."

   "Aku nak pakwe. Aku nak bila aku balik dorm nanti, ada satu kotak besar tengah dorm. Pastu, nanti ada laki handsome keluar dari kotak tu. Laki tu hadiah aku. So, dia aku punya lah. Hehe."

   "Weh, kau ni nak merepek pun agak-agak lah. Lagipun, ada ke laki nak dekat kau?"

   "Wuish. Mestilah ada. Aku kan cun melecun. "

   Ezra tersedar daripada lamunannya. 

   Walaupun takde kotak besar sekarang ni tengah dorm, tapi aku mula faham apa yang berlaku. Dalam aku main-main cakap macam tu dengan Effy, rupanya pintu langit terbuka. Allah Maha Mendengar. Zack lah orangnya selama ini. So-called-boyfriend masa cuti raya haritu. Dan dialah hadiah yang aku dapat. Hadiah yang terbaik dari Allah :)

Tamat. 

___________________________________________________________________________

Okay stop. Hahaha. Pertama sekali, terima kasih kerana membaca. Aku tau tak best. Oh well, aku bukanlah seorang profesional. Maaf kalau ending dia macam ni. Aku akui aku tak reti buat ending. Lol. Mungkin tak seperti yang semua nak, tapi yang penting memang aku nak ending dia macam ni. 

Kadang-kadang kita tak sedar even kata hati pun sebenarnya doa. Terlintas sekejap pun doa sebenarnya. Apatah lagi yang cakap terang-terangan. Aku tak suruh korang doa korang dapat pakwe/awek macam Erza ni. Aku nak korang doa benda baik-baik. Maka, berhati-hatilah semasa bercakap. Tak perlu doa orang lain benda tak elok. Takde adab namanya tu.

Benda ni dah banyak kali sebenarnya berlaku dalam hidup aku. So, why not make a story out of it? Hehe.
Apa-apapun. Terima kasih sekali lagi kerana membaca. Aku habiskan cerita ni khas buat @atiqahpauzi dan @IncheMad. Harap tak mengecewakan. :)



2 comments:

  1. haha....ada sikit rasa x best dgn ayat orang COUPLE nieh.....kaw da COUPLE ek?? haha

    ReplyDelete
  2. Hahaha. Blah la mad. Cemburu lettew.

    ReplyDelete

Feel free to comment :)

.