Semoga Farhana 'Aqilah dapat menghabiskan pelajarannya dalam masa 3 tahun. Dan grad pada tahun 2020. Ameen
17 Ogos 2017

Jun 5, 2013

Hollaaa


Salam alaik dan holla !
Disebabkan cuti ni post yang SEBENAR-BENARNYA takde(kalau korang nak cakap post aku yang syahdu tu sebuah post, okaylah. Fine...)
Soooo, nak buat la ni. Haha
Tapi, aku malas nak cerita panjang-panjang. 
This time, I'll make it short tapi banyak-banyak. 
Ayat ni sama ada ayat aku atau orang lain. Okay?
Kalau tak okay pun, nak buat jugak ! Tak kira !
Okay. Aku boleh berhenti menggedik sekarang rasanya.
Oh ya, aku kat sekolah sebulan :(


*seminggu sebelum mid-year exam*


"Korang, serius ke periksa minggu depan ni?"

"Aku tak ready lagi ni, korang dah study ke?"

"Weh, minggu first periksa apa?"
"Apa?! Kita periksa tiga minggu?!! 
Gila ke apa?! Ni siksaan ni weh!"

"Sempena minggu peperiksaan ni, 
aku nak mintak maaf kat kau la eh?"





*semasa minggu peperiksaan*

"Eh, korang tau tak subjek ni masuk topik apa?
Sampai bab berapa eh?"

"Kau, biar betul masuk topik ni. 
Susah kot."

"Asal aku rasa macam cikgu tak pernah
ajar pun benda ni. Aku tak ingat pape pun"


"Akak, saya nak bagitau akak saya pindah mana"

"Saya rasa umur macam akak ni sesuai je 
kalau nak mula bercinta"

"Gaya akak cakap macam akak dah start
bercinta time form 2-form 3 je."

"Weh, aku tak puas hati betul lah.
Asal kipas semua kena tutup?!
Dahlah orang nak periksa..."
"Walaupun minggu peperiksaan, usrah
tetap dijalankan. Faham semua? "


"Disebabkan pemikiran kamu macam ni,
akak nak kenalkan satu buku ni kat kamu."


" Kamu ni banyak dosa ni."

"Mana pulak budak usrah aku ni?
Dah la aku nak belajar, diorang mentang-mentang pbs,
kemain gaya macam aku free je."

" Weh, kau faham tak topik ni?
Nanti ajar aku? Hehe"

"Tadi, diorang jumpa cikgu tanya masuk apa.
Tu yang aku tau tu."

"Eee, ni nak kena ni."

"Korang esok periksa apa?"






"Akak makan dengan siapa? 
Jom makan dengan saya?"

"Weh, aku tak boleh belajar la fikir pasal benda ni.
Nak nangis pun ada gak."
"Kau janganlah cakap macam tu, aku tak tau nak 
buat apa ni."

"Makin kitorang bagi peluang, makin korang pijak kan?!"


"Lepas cuti ni, kita ada malam aspuri."
"Weiii, aku tidur lama gilaaa kot tadi. 
Bangun time Al-mulk. Menyesal aku tidur"



"Kau stay up malam ni sampai pukul berapa?"

"Korang buat study group ke malam ni?
Nak join boleh?"

"Akak, saya nak minta maaf sebab tak join
usrah tadi."

"Tak sabar nak habis periksa. Fuhh fuhh"

"Siapa nak naik bas, boleh tulis nama harini."

"Aku nak balik woiiii~"

"Kita balik hari khamis ke, jumaat?"

"Aku tak sangka harini balik.
Nasib baik lepas periksa, 
so kerja sekolah tak banyak. Yay!"



O-kayy. aku rasa dah cukup banyak ni nak menggambarkan apa yang dah jadi sepanjang 4 minggu ni. Hoho
Saja nak bagi tau, tak boleh? :P


Oh ya, assalamualaikum :)



No comments:

Post a Comment

Feel free to comment :)

.